El dia mes meravellos del mon: Sant Jordi


Avui es un dia especial, avui es un dia, en que passejar pel meu país, Catalunya, per la meva ciutat, Barcelona, es especial, es un dia, que fa olor a fulls de llibre que s’obren , en que l’aroma i el color de les roses, envaeixen els carrers, avui es dia de princeses, cavallers i dracs, es dia de llibres i roses…avui, es Sant Jordi, possiblement el millor dia del any, possiblement el millor dia del mon, per passajar-se per una ciutat preciosa com es Barcelona.

images

A tota Catalunya, l’aroma a llibres i roses es intens, i a Barcelona, rius de gent recorren les rambles, el passeig de Gracia i els petits carrers de la ciutat, avui veus com els homes, els cavallers, compren roses per les seves princeses, com les princeses, compren llibres pels seus cavallers, avui, es Sant Jordi, avui es especial, es meravellós, i sobretot es nostre, de la gent, del carrer.

Es un dia llarg, però preciós, camines entre les multituds, olorant els llibres, toquetejan-los, buscant aquell llibre especial, per aquella persona especial, per ma mare, un de cuina, sobretot amb moltes fotos, perquè segons ella, aixi pot veure com queda el plat, amb l’imatge gràfica, li es molt mes senzill aconseguir el resultat perfecte, per mon pare, una novel·la, un bon llibre, d’intriga, policíac, històric, o del que sigui, per la Mar un de divertit, o del Jonh Grissham, o Robbin Cook, per la Carla alguna cosa per que es diverteixi, perquè pugui després llegir-li abans d’anar a dormir.

SANT JORDI

La veritat, m’encanta, m’apassiona, caminar pel centre el dia de Sant Jordi, sense saber quin llibre vull, sense saber quins compraré, aquest any, si trobes un que es titula, Entre los Vandalos (i si es en català, millor que millor) el compraré, però igual també cau, l’ultim de Ken Follet, o un que ara mateix no conec, però que esta esperant-me a una taula, enmig del carrer, entre aroma de llibres fullejats i roses.

IMG_7483

Sempre he celebrat Sant Jordi, inclús a 8000 km de distancia, i molts cops, inclús demano festa el dia de Sant Jordi, per poder disfrutar-lo como un boig, perquè Sant Jordi es aixo, una petita bogeria, de llibres i roses.

Lo millor de Sant Jordi, es tenir una princesa a qui regalar una rosa, i que aquesta princesa, et regali un llibre a tu, un llibre o si es petita un simple felicitats papa, jo tinc la sort, de tenir dues princeses a casa a qui regalar la rosa.

A 8000 km de distancia, ara fa 5 anys, amb un angles macarrònic, vaig despertar-me a Roenhampton Av. 75, a Toronto, i vaig sortir al carrer, al mati, buscant una floristeria, vaig comprar 6 roses, 3 per la Mar, tres per la Carla, que amb 11 dies de vida…va disfrutar del primer Sant Jordi, cert es que no li vaig portar a la UCI pediàtrica, però no es menys cert, que la Mar, li va fer una rosa d’origami, que varem penjar de la seva incubadora, i varem portar, l’historia, la llegenda de Sant Jordi, a un hospital de Scarboroug, Ontario, Canada, i els varem explicar, el significat d’aquest dia tan meravellós.

Barcelona 23/04/2014 sant jordi rambla foto ferran nadeu

El dia de Sant Jordi, es un dia meravellós, primaveral, amb temperament, energia, i una força meravellosa, pot ser capritxos, i canviar, d’un sol radiant, a pluja, però la gent, seguira al carrer, omplira les rambles igual.

Sempre dic als meus amics de fora de Catalunya, del estranger, que si poden vinguin a Barcelona un dia de Sant Jordi, que es deixin seduir per l’aroma dels llibres, per l’aroma de les roses i sempre els dic:

·         Si puedes venir un día a Barcelona , que sea un 23 de abril de te regalare un libro , te regalare una rosa y además te regalare el día más maravilloso del mundo // If you can come one day to Barcelona, ​​do one April 23 , I give a book , I give a rose and above will give the most wonderful day of the world 

Avui, per a mi, Catalunya, Barcelona, son el millor lloc del mon, l’aroma a llibres fullejats, el color de les roses, fa que tot sigui especial, avui celebrem Sant Jordi, patró de Catalunya, i els catalans, fem que avui, les nostres ciutats, els nostres pobles, siguin diferents, sortiu i celebreu Sant Jordi, compreu llibres pels vostres cavallers, compreu roses per les vostres princeses, i sobretot si sou a Barcelona, disfruteu de la ciutat mes meravellosa del mon…en el dia mes meravellós del mon.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: